Traim viata sau ne traieste ea pe noi?

Schimbarile din viata noastra vin cand trebuie? Sigur vin ca trebuie, dar momentul? Cine alege momentul…. Ideal este sa ni-l alegem noi, dar de cele mai multe ori nu avem “norocul asta”. Da’ e o chestiune de noroc?

Conscious

Cu cat esti mai prezent in viata ta – in primul rand tu cu tine, cu atat vei afla ce trebuie sa schimbi (sau sa se schimbe). Daca ai prieteni care nu te ajuta – indiferent de forma de ajutor – si-ti dai seama de asta, cu cat mai repede, cu atat mai bine. A face curat in “ograda” ta este cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru tine: iti va fi mai bine de la sanatate, pana la prosperitate – indiferent cum se traduce cuvantul asta pentru tine (bani, crestere profesionala, relatii mai frumoase in plan personal etc).

Continue reading

Detasarea = greu, dar “profitabil”

Ne nastem aproape singuri – legatura pe care o avem (sau o dezvoltam) este cea cu mama. Nevoie de supravietuire: fizica si emotionala. Apoi incepem usor, usor sa ne atasam de diverse lucruri sau persoane.

Atata timp cat ne ajuta in dezvoltare, e ok. Dar la un moment dat NU ne mai ajuta. Macar de-ar fi neutre, dar ne incurca, ajungem la involutie!

Life is too short

Sa luam un exemplu, poate doua.

Continue reading

FB … si nu de la foarte bine

Ma intreb de ceva timp in ce ne transformam din cauza (nu datorita!) FB-ului…. M-am surprins stand (repet: stand) pe FB de-aiurea…. minute intregi, uitandu-ma la …nimic. Pana la urma este o lectie de detasare – e al naibii de usor sa te atasezi de aceasta inventie care nu face altceva decat sa-ti manance timpul, energia si abilitatile umane. Dar procesul de de-(a)tasare….

Am ajuns sa ii rog pe colegii mei sa nu mai acceseze FB decat o data pe zi. Subiect de sedinta joia dimineata…? Si nu pentru ca nu sunt “in”, ci pentru ca stiu ca le e greu sa se desprinda de el – adictie, ce mai!

Asa ca, hai sa identificam partea buna:
1. Gasesti oameni pe care nu i-ai mai vazut/ auzit de mult (fosti colegi de scoala, de “fata blocului” etc)
2. …..

Cam atat am putut sa identific la “bun”. Caci sursa de informatie – e atat de slaba, de nefiltrata, incat nu merita sa o nominalizam. Iar daca tot avem internet (thank God), iti poti gasi usor (mai usor) si mai sigur orice informatie necesara.

As putea sa incep o lista cu “nu bun”, n-am s-o fac, caci e depresiv. Am sa ma rezum la ce poti face in loc de FB:
1. Citit!!!!!!
2. Stat cu tine
3. Uitat in ochii unui alt om
4. Mangaiat un animalut (scrisesem pet, dar e prea josnic cuvantul ).

Si pentru ca am gasit asta pe FB …. mi se pare magistrala:

Atat.

Master and Slave

While doing it, become absorbed, but always remain a master; otherwise you will become a slave.

Ne place (din pacate) sa ne aruncam cu totul in ceva – orice: fie ca e job, relatie personala, chiar si in privitul la televizor. De ce? Pentru ca e singura varianta in care mintea si sufletul sunt puse la colt cu un calus in gura: cum sa te mai poti gandi la tine, la ce-ti place sau nu-ti place cand esti 100% in crearea unui raport? Cum sa fii atent la ceea ce simti, la intuitie cand “esti luat de cap” de ce ti-a spus ea/ el?

Continue reading