Mintea – instrumentul oamenilor frumosi

Exista si oameni frumosi! Exista si oameni cu care poti sa petreci timpul si sa nu ai sentimentul ca e timp pierdut. Nu sunt multi, asa ca, daca gasesti unul, tine-te bine de el!

M-am gandit ca un pic de optimism nu strica niciodata, mai ales acum :)! Iar experientele mele din ultimile luni vis a vis de acesti cativa oameni frumosi poate vor aduce cateva zambete ! « mai avem ceva sanse »

O sa incep cu Dana.

Dana este o romanca plecata din tara de douazeci de ani – sa nu ziceti ca acesta e motivul pentru care poate fi om frumos! Este un om cald, zambaret si foarte cu picioarele pe pamant. Stie exact ce face si de ce, fara insa a avea determinarea aceea bolnavicioasa a “businessmen-ilor” orientati exclusiv catre rezultate, catre bani. Are intelegerea ca lucrurile au o ordine a lor, ca atata timp cat te pui in capul listei de prioritati pe tine si nu banii, trofeele, averile, vei fi implinit si vei avea si bani suficienti (de cele mai multe ori mai mult decat atat). A plecat in Danemarca si pana acum trei ani se poate spune ca trait acolo. In ultimii ani s-a declarat cetatean al Pamantului (nu al Romaniei si nici al Danemarcei – in ciuda actelor) si de atunci calatoreste non-stop. Si nu in interes de business (asa am crezut si eu prima data!). Nu! A ajuns la un nivel nu material, ci mental la care poate sa-si permita o astfel de viata. Sa va explic cum:

1. si-a dat seama ca totul sta in ceea ce gandim noi despre noi si despre viata noastra

2. si-a spus ei insisi ca viata de “muncitor” a luat sfarsit pentru ea si ca va gasi solutii de supravietuire in afara ei (si nu va imaginati ca e genul de backpacker – nu, sta la hoteluri de 5 stele, merge in locuri frumoase si… unele chiar scumpe – gen Japonia).

3. si ca sa va dau si o idee despre cum “face rost” de bani – desi a face rost este o mentalitate pur romaneasca – iata: are o diploma in terapie alternativa si o data la trei luni se duce in Danemarca unde-si ofera serviciile pentru 3-4 saptamani. O ora de terapie poate ajunge la 100 de euro. Apoi pleaca din nou! Nu are de gand sa faca asta toata viata, ci dimpotriva: si-a gasit o locatie in lume: Insulele Lanzarote (unde e cald si bine, nu ca in tarile nordice J) unde se va “aseza” si isi va deschide un cabinet. Si se va bucura de viata facand ce o implineste!

Trebuie sa spun ca am avut parte de o sedinta din aceasta terapie si as recomanda-o oricui. Doar ca trebuie sa te duci in Danemarca ca sa beneficiezi de ea (a fost inventata de un danez…).

Leave a Reply